Ny stad

De senaste veckorna har jag haft fullt upp med att flytta till Luleå. Eftersom det är en ganska lång flytt hade jag inget stort flyttlass med mig utan bara två lådor och en ryggsäck. Med hjälp av en väns vän fick jag också upp två lådor via ett bröllop i Hemavan. Man måste ta tillvara på möjligheterna när de kommer flygande.

När jag klev av tåget insåg jag hur mycket min packning vägde. Jag kunde bara gå ungefär 20 meter i taget. En aning desperat gick jag in på Arbetsförmedlingen och bad om att få lämna lådorna där medan jag ordnade med kontrakt och nycklar. De var dock bara intresserade av att ge mig ett jobb och ville inte ta hand om några lådor. Ett försök hos Röda korset var mer lyckat.

Med nycklar och lådor i hand tog jag mig därefter vidare till universitetet. Det är ett ganska litet campus och min lägenhet låg bara några hundra meter från busshållplatsen, men det tog ett bra tag att ta sig till porten. Helt slut tog jag mig in i mitt nya hem. Resten av dagen ägnades åt att köpa mat och virke till en hängmatteställning. Då upptäckte jag hur löjligt dyrt det är med rundstav. Efter att till fots ha tagit mig till Storheden och tillbaka släpandes på väldigt mycket mat och oerhörda mängder toapapper gick jag och la mig.

Dagen därpå byggde jag hängmatteställningen. Jag är riktigt nöjd med konstruktionen (det är i stort sett bara två trefötter) och kommer nog att lägga upp en text om den någon gång. Men om någon annan ska bygga en sådan bör vederbörande hitta vettigare priser på rundstav. Jesus, där kan de minsann ta betalt, byggfirmorna. Oavsett vad så fick jag ihop något som fick fungera som fotölj och säng till dess att jag fick möbelleverans från Ikea.

Några dagar senare åkte jag upp till Boden och klättrade med scouterna där. Jag har aldrig klättrat utomhus förut. Det var riktigt kul att testa på, trots att det var ganska svårt. På söndagen samma vecka åkte jag, Leif och Milou upp till Storforsen, en riktigt stor fors (duh) med 60 meters fallhöjd. Förutom själva forsen fanns det stora hål i marken, jättegrytor, som hade borrats upp av stenar i vattenvirvlar. En pajlunch och ett barnkalas fick avsluta dagen.

På kvällen gick jag ner till hamnen för att träffa Ludde som hade seglat till Luleå i en skuta. Jag visste inte riktigt vad en skuta var för något, men det visade sig att det var en väldigt, väldigt stor segelbåt. Att Ludde är häftig är känd sedan länge, men att hon seglat hit i den bjässen toppar nog det mesta. Jag fick se insidan av båten, och det var riktigt faschinerande hur mycket som ryms inuti ett sådant skepp.

12 augusti kom till slut en lastbil med möbler från Ikea. Efter en heldag stod äntligen soffa, bord och stolar klara. Dessutom hade jag nu fler grytor än de som kom med mitt Trangiakök. Tänk vad lite möbler kan göra för trivseln. Jag sover fortfarande i hängmattan, och det är en riktigt bra lösning, förutom att den tar ruskigt mycket plats i min lilla lägenhet.

This article is my 6th oldest. It is 530 words long, and it’s got 0 comments for now.